Früli

Jordbærøllet Früli har igennem de sidste 15 år været altdominerende frugtøl på Den Engelske Pub i Kolding. Men nu har den måske fundet nogle konkurrenter eller måske snarere supplementer. For hos det belgiske klosterbryggeri Brasserie de l’Abbaye d’Aulne ca. 80 km syd for Bruxelles har vi fundet en serie på fire særdeles velsmagende frugtøl, der alle ligesom også Früli er baseret på den belgiske Witbier/Bière Blanche type, altså en let hvedeøl, der er ååhh så forfriskende især i sommervarmen.

70% HVEDEØL
30% JORDBÆR

Og lige før du siger ”det har ikke noget med øl at gøre”, jo, det har! For frugtøllene er nogle af de ældste typer, vi har. Frugten har vel oprindeligt tjent to formål langt tilbage i øllets barndom: at øge gæringen, så ægtefællen blev endnu kønnere, og at fjerne den grimme smag, hvis eller når øllet blev surt, især om sommeren. Brug dem eksempelvis som velkomstdrink en varm sommerdag ude på terrassen – hvis du kan huske, hvad det er. Sommeren altså, ikke terrassen! Og hvem siger, at man ikke må hælde en sjat Prosecco eller anden mousserende vin i? Smager himmelsk!

Kontakt os her!

Er der nogle af vore produkter, der har pirret din interesse, eller vil du se og høre mere om vore mange øvrige produkter, så kontakt Jørgen på jorgen@jbpbeerimport.dk og lav en aftale med ham. Og vi er naturligvis også altid klar til at tage imod dig på vores egen pub i Kolding og lade dig smage dig frem. Det må da næsten være den bedste måde at finde dråber, man kan lide!